Vokalis Kumpulan May Dirawat Darurat Rumah Sakit Kuala Lumpur

0
385

Kuala Lumpur, SuaraTrust.com – siapa yang tak kenal dengan kumpulan May, legenda rock yang pernah jaya diera 80 dan 90 an ini vokalis kumpulan dalam keadaan dirawat darurat di Rumah Sakit di Kuala Lumpur, dari informasi yang diterima media dari salah seorang sahabat disana beliau demam sangat panas dalam tiga hari lalu.

Selain itu Istrinya yang dikenal panggilan Sue menyampaikan suaminya dirawat dalam keadaan koma oleh dokter setelah situasi suaminya yang terlalu lemah.

“Buat masa sekarang Abang Mus masih berada di zon kritikal HKL, sementara menanti untuk dipindahkan ke wad ICU (Unit Rawatan Rapi) “jelas istri beliau

“Dokter sudah menjalankan beberapa ujian bagi mengenal pasti keadaannya dan keputusan hanya akan diketahui esok (Selasa) ” katanya kepada Media

Selain, Sue menyampaikan, keadaan Mus atau nama sebenarnya Mustaffa Din, 49, bertambah parah pada petang senin akibat demam panas yang sangat tinggi.

“Abang Mus mengalami demam panas sejak tiga hari lalu dan hari ini (senin) keadaannya bertambah lemah sebelum saya menelefon ambulans untuk membawanya ke hospital,” ujarnya dalam logat Malaysia.

Ditanya mengenai Mus mengalami sakit, Sue memberitahu suaminya berada dalam keadaan baik sebelum ini namun dia mungkin kelelahan.

“Buat masa ini susah saya hendak cakap tentang keadaan sebenar dan harapnya tiada yang serius,” jelasnya yang mengharap doa semua pihak terhadap Mus ” tutup beliau kepada media.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here